Wethouder Dick Butter opent snellaadstation aan A7

Gemeente Beemster is groot voorstander van duurzaamheid en daarom was wethouder Dick Butter ook zeer vereerd dat hij een snellaadstation voor elektrische auto’s mocht openen. Op dinsdag 3 november om 13.30 uur verklaarde hij het 4e snellaadstation aan de A7 van Fastned bij tankstation Middelsloot - tussen Purmerend en Hoorn – officieel voor geopend.

Elektrische auto's in 20 minuten weer opgeladen

'Dankzij een snellaadstation zijn elektrische auto’s binnen 20 minuten weer helemaal opgeladen,’ zegt de enthousiaste wethouder Dick Butter. ‘Dat is natuurlijk supersnel.’

Fastned bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto’s. Het Nederlandse netwerk telt nu al 40 snellaadstations en eind dit jaar staat de teller op 50. Station Middelsloot is het 4e in Noord-Holland.
Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het snellaadstation energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde.

Op www.fastned.nl staat meer informatie over de snellaadstations.