Regionale duurzaamheidsbeurs

In 2015 kwamen Beemster ondernemers André Konijn van Electro 2000, Koos Koning van het gelijknamige aannemersbedrijf, Nico Konijn van Autobedrijf Nico Konijn en André de Wildt van Installatiebedrijf Dekker op het idee om een markt over duurzaamheid in Beemster te organiseren.

Sneltreinvaart

André Konijn: 'In gesprek met elkaar kwamen we tot de conclusie dat de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in onze branches in sneltreinvaart zijn gekomen. Niemand kan meer om energiebesparende maatregelen of schone energie heen.' Ook de bedrijven van de vier ondernemers hebben veel duurzame oplossingen doorgevoerd. 'Wijzelf zijn nu bijvoorbeeld heel dicht bij Nul op de Meter. Daar zijn we best trots op. Maar we willen onze ervaringen ook graag delen,' vertelt André.

Simpele technieken

André vervolgt: 'Als experts kunnen wij als geen ander de inwoners en bedrijven laten zien hoeveel er tegenwoordig door simpele technieken mogelijk is. Op het gebied van verlichting, isolatie, zonnepanelen, elektrisch vervoer en meer!' En daar was de Markt Duurzaam Beemster een ideaal middel voor. ‘Het is een zeer toegankelijke markt geworden waar alle mogelijke vragen door de specialisten van de bedrijven werden beantwoord.’

Regionale beurs

Ook in omliggende gemeenten werden duurzaamheidsmarkten georganiseerd. André: 'Daarom hebben we samen met de gemeenten Beemster, Purmerend, Edam-Volendam en Waterland in 2017 de handen ineengeslagen en een regionale beurs georganiseerd. Deze beurs vindt nog steeds jaarlijks plaats en is altijd druk bezocht door een breed aanbod aan informatie en producten.' André is nog steeds zeer nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse regionale duurzaamheidsbeurs. 'We hopen hiermee ondernemers en inwoners in de hele regio te inspireren en enthousiasmeren om duurzamer te leven, wonen én werken' besluit André.

Meer informatie over Electro 2000Koos Koning Aannemersbedrijf, Autobedrijf Nico Konijn, Installatiebedrijf Dekker.