Opladen elektrische auto

In Beemster kunt u op verschillende manieren uw elektrische auto opladen.

Eigen terrein

Het uitgangspunt is dat e-rijders hun auto op hun eigen terrein opladen. Hierdoor wordt zo min mogelijk beslag gelegd op openbare parkeerplaatsen die in sommige woonwijken schaars zijn.

Openbaar oplaadpunt

Op verschillende plaatsen in Beemster kunt u gebruik maken van een openbaar oplaadpunt. Hiervoor heeft u wel een laadabonnement nodig. Zo’n abonnement kunt u bij verschillende aanbieders afsluiten. U ontvangt dan een pas waarmee u stroom kunt tanken bij de paal.

Overigens worden er nog meer openbare oplaadpunten in Beemster gerealiseerd. Houdt deze website in de gaten voor de locaties.

Wilt u weten hoe het opladen van de auto werkt. Kijk dan op de website van de Anwb.

Snellaadstation

Maar u kunt ook gebruik maken van het pas geopende snellaadstation van Fastned bij tankstation Middelsloot aan de A7 tussen Hoorn en Purmerend. Uw auto is binnen 20 minuten volledig opgeladen. Supersnel!

Kijk voor meer informatie en alle snellaadstations in Nederland op www.fastned.nl.

Openbare parkeerplaats voor de woning

Het is ook toegestaan dat u als e-rijder de laadkabel op straat legt om zo de auto op te laden op een openbare parkeerplaats onder de voorwaarde dat u geen verkeersonveilige situatie creëert.

De volgende voorzorgsmaatregelen moeten daarbij in acht genomen worden:

  • De kabel mag uitsluitend worden neergelegd op een bij de woning gelegen voetpad of trottoir waarop slechts voetgangers mogen lopen.

  • De kabel moet haaks over de openbare weg worden gelegd en moet daarbij over de gehele lengte waarop de kabel over de openbare weg ligt, zijn afgedekt met een rubberen mat die van een dusdanige kwaliteit is dat voetgangers er op geen enkele wijze hinder of overlast van ondervinden.

  • De auto moet in een parkeervak staan.

Indien géén voorzorgsmaatregelen worden genomen, kan hierop gehandhaafd worden. In het geval dat u als e-rijder een verkeersonveilige situatie creëert en daardoor schade ontstaat, ben u verantwoordelijk voor de schade.

Kijk voor www.oplaadpunten.nl voor een overzicht van alle oplaadpunten in Nederland.