Jeroen Besseling, Purmerendse Scholen Gemeenschap

Ik ben manager Facilitaire Zaken van de Purmerendse Scholen Groep, en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor energie in de schoolgebouwen die bij de PSG horen. Eén van deze scholen, het Da Vinci College, is als ecoschool aangewezen.

Ecoschool

Ecoschool is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om als ecoschool gecertificeerd te worden. Leerlingen worden actief bij dit proces betrokken. In overleg met hen proberen we de scholen (verder) te verduurzamen. Het kan daarbij gaan om het treffen van fysieke maatregelen of het beïnvloeden van gedrag.

Bundelen

De denktank is een goed initiatief tot bundeling van verschillende disciplines en het delen van informatie. Binnen Beemster en Purmerend zijn er veel enthousiaste burgers én ondernemers met goede voornemens op het gebied van duurzaamheid. Via de denktank kunnen deze met elkaar in contact gebracht worden om elkaar te informeren, aan te vullen of te ondersteunen.

Verantwoordelijk

De denktank komt regelmatig bij elkaar. Hierdoor kunnen initiatieven gezamenlijk worden gedragen en voelt de denktank zich als groep verantwoordelijk voor een duurzame flow in Beemster, Purmerend en omgeving. In de toekomst zou dit zich als een soort olievlek moeten gaan uitbreiden naar de burgers en bedrijven.

Het begin is er

Er is nog een lange weg te gaan, maar het begin is er! En dat is al prijzenswaardig.