Eten en drinken

De manier waarop voedsel wordt gemaakt, bewaard en bereid heeft invloed op het klimaat. Maar denk ook eens aan de belasting voor het milieu door de distributie ervan. Een appel van de boer in de Beemster is een stuk milieuvriendelijker dan een appel afkomstig uit het buitenland. En Beemster heeft een overvloed aan streekproducten: kaas uit de Beemster is het meest bekend. Niet alleen Beemster kaas, ook kaas van Cono en de heerlijke Messenklever. Maar wat dacht u van  fruit, échte fruitsappen, groenten, vlees en kruiden. Kortom alles voor een heerlijke maaltijd.

Wilt u zien wat uw voeding met het milieu doet? Doe de test! Of kijk op de website van Beemster Lusthof voor de boerenwinkels in de buurt.

Duurzame voeding is vaak ook veel gezonder. Let daarom op het keurmerk. Direct het keurmerk op uw mobiele telefoon nakijken? Dat kan met de gratis App in  I-Tunes of Android.

Wilt u zien hoe uw boodschappenlijst duurzamer kan?

En wat doet u met kliekjes? Jaarlijks gooien we maar liefst 50 kilo goed voedsel in de afvalbak! Terwijl er met kliekjes heerlijke gerechten op tafel te toveren zijn. Recepten en algemene tips vindt u op de website van het voedingscentrum.