Energievriendelijk huis

Huiseigenaar Jip de Lange vernam via de media en dat hij bij de gemeente subsidie kon aanvragen om zijn huis verder te isoleren. Het idee om een bescheiden bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld sprak Jip wel aan. 'Sinds januari 2015 wonen wij in dit huis in Westbeemster. We lieten het hele dak en alle vloeren isoleren. Isolatie van de spouwmuren stond nog op ons verlanglijstje'.

Meer wooncomfort en minder kosten

Jip: 'De voorwaarden van de subsidieregeling waren gunstig. Zo werd het voor ons heel aantrekkelijk om onze wens te vervullen en ook de spouwmuren van de woning te laten isoleren. Dat bleek een goede keuze!

'Ons wooncomfort is hiermee echt verbeterd. De woning voelt warmer aan en het geluid van buiten wordt duidelijk gedempt. En dan hebben we het nog niet eens over de energiebesparing en dus een lagere rekening!'

Iedereen aanraden

'Duurzaamheid is wereldwijd een belangrijk onderwerp', vervolgt Jip. 'We proberen daar op onze manier veel aan mee te werken. Ik kan het iedereen aanraden. Het klinkt cliché, maar als zoveel mogelijk mensen meedoen, levert dat een flinke energiebesparing op. En we willen toch allemaal een zo hoog mogelijk comfort in onze woning!

Gratis en onafhankelijk advies

Helaas is het geld voor de duurzaamheidssubsidies van de gemeente op. Maar regionale en landelijke zijn er wel veel subsidiemogelijkheden. Wilt u weten welke financiële mogelijkheden er voor uw duurzame plannen zijn? Doe dan de online subsidiecheck van het duurzaam bouwloket van de gemeente. En bent u op zoek naar graag gratis én onfhankelijk advies. Neem dan gerust contact op met het duurzaam bouwloket. Zij helpen u graag!