Duurzaam in de klas

Duurzaam in de klas? Jazeker... Energieke scholen biedt een lesprogramma waarbij leerlingen in het basisonderwijs zelf aan het werk gaan om hun school energiezuiniger én gezonder te maken. Met de verschillende modules kunt u als school zelf het programma kiezen dat het beste past.

Maar ook Natuur- en Milieueducatie biedt lessen en activiteiten: GroenGelinkt. Natuur, water en energie staan daarbij centraal. Meer weten over effectieve milieu- en natuureducatie?

Les van de wethouder

Op 15 februari 2019 was het Warmetruiendag, het jaarlijkse initiatief van Klimaatverbond Nederland om energiebesparing in het zonnetje te zetten.15 februari ging de verwarming in het stadhuis daarom naar beneden en wethouder Jos Dings bezocht donderdag 14 februari de Lourdesschool in Westbeemster. Samen met kinderen uit de kleutergroepen praatte hij over tocht in huis, wat je hieraan kunt doen en waarom dit nodig is. Vind je het leuk als hij jouw klas een gastles komt geven? Bijvoorbeeld op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober? Laat het ons weten via duurzaam@beemster.net.