Daniël Pardoen, Purmerendse Regio Ondernemers (PRO)

Ik ben (samen met Marije Dekker) voorzitter van de PRO: de ondernemersorganisatie Purmerendse Regio Ondernemers waarbij 300 bedrijven zijn aangesloten. Daarin zitten de nodige bedrijven die passen binnen het MKB-profiel, veelal met een DGA-structuur. Kenmerkend is dat er bij deze bedrijven een algemeen gedragen commitment is voor duurzaam denken én doen, daar waar dat bedrijfseconomisch verantwoord is. Dat zou best nog wel breder bekend mogen worden bij het publiek en de politiek.

Belang duidelijk maken

Veel van de bedrijven hebben duurzaamheid al geïntegreerd in het bedrijfsproces. Dat is vaak van oudsher gewoonte en goed gebruik. Vanuit de PRO is het essentieel om bij te dragen aan het bekend maken van deze projecten en daarmee de samenleving het belang van een goed en duurzaam functionerend bedrijfsleven duidelijk te maken.

Onderlinge samenwerking

De denktank is een belangrijk netwerk van mensen die direct bij duurzaamheid betrokken zijn. Door onderlinge samenwerking kan meer bereikt worden. En de denktank is een goed platform om open over feiten met elkaar van gedachten te wisselen zonder emoties of politiek ingegeven belangen.

Hoger totaalresultaat

Op dit moment zijn er veel losse initiatieven. Belangrijk is om deze initiatieven te integreren. Dit zal uiteindelijk leiden tot een hoger totaalresultaat. Uitdaging is en blijft het maken van de juiste keuzes en het stellen van prioriteiten, ook voor de lange termijn. Daarnaast is het van belang om in de toekomst vast te houden aan het opgestelde beleid, dit om de begrote rendementen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Meer informatie over de PRO of direct contact www.pro-site.nl.